Upis u školu

Za upis u auto školu potrebno je da kandidat ima navršenih 16 godina i važeću ličnu kartu. Maloletna lica moraju potpisati ugovor uz pratnju roditelja.

Teorijska obuka

Teorijska obuka se sastoji od ukupno 40 nastavnih časova u trajanju od 45 minuta. Uz dogovor sa predavačem biraju se termini koji najviše odgovaraju potrebama kandidata kao i vreme započinjanja teorijske obuke.
Materijali za pripremu teorijskog ispita dostupni su na našoj stranici Testovi.

Teorijski ispit

Nakon završene teorijske obuke, kandidat stiče pravo za prijavu polaganja teorijskog ispita koje organizuje MUP. Kandidat će biti obavešten o dodeljenom terminu za polaganje ispita.
Kandidat ima na raspolaganju 45 minuta za rešavanje. Svako pitanje u zavisnosti od težine nosi određeni broj poena. Za položen teorijski ispit neophodno je da kandidat ima najmanje 85% tačnih odgovora.
Saznajte više →

Lekarski pregled

Neophodan korak za praktičnu obuku vozača je donošenje uverenja o zdravstvenoj sposobnosti za B kategoriju koje važi godinu dana. Za podizanje vozačke dozvole, nakon položenog praktičnog ispita, lekarsko uverenje ne sme biti starije od 6 meseci.

Praktična obuka vozača

Praktična obuka vozača sastoji se iz 40 moto časova u trajanju od 45 minuta. Na dnevnom nivou možete voziti najviše dva moto časa, stoga praktičnu obuku možete završiti veoma brzo. Prvi časovi vožnje izvode se na poligonu od minimum 2 moto časa, koja moraju biti održana u dnevnoj vožnji, čija satnica varira u zavisnosti od godišnjeg doba. Naš poligon se nalazi pored Štark arene u ulici Arsenija Čarnojevića 58. Prema nastavnom planu praktične obuke za B kategoriju ostalih 38 moto časova obuhvata vožnju u naselju. Sadržaj časova će varirati u odnosu na napredovanje kandidata, ali se podrazumeva da će se u početku voziti ulicama slabog intenziteta saobraćaja a kasnije ulicama srednjeg i jakog intenziteta saobraćaja. Takođe, kandidat će voziti izvan naselja i noću najmanje po 2 časa. Poligonske radnje kao što su promena stepena brzine, vožnja unazad, parkiranje, polukružno okretanje, ubrzanje i kočenje, uvežbavaju se kasnije, kada kandidat nauči da vlada vozilom, a to je obično u drugoj polovini praktične obuke. Po završetku praktične obuke stičete prvi uslov za polaganje praktičnog ispita. Drugi uslov je da položite prvu pomoć.
Prilikom upisa u Auto školu LER možete odabrati instruktora i vozilo na kome želite da se obučavate. U dogovoru sa odabranim instruktorom, zakazujete termine vaših moto časova.

Praktični ispit

Kandidat je najmanje 8 dana pre polaganja ispita u obavezi da prijavi polaganje i uplati neophodan iznos Auto školi LER i MUP-u. Polaganje vožnje počinje na poligonu slučajnim izborom jednog od 15 ispitnih zadataka. Praktični ispit se sastoji od polaganja vožnje na poligonu I polaganja vožnje u saobraćaju na javnom putu.
Saznajte više →

Ispit iz prve pomoći

Preduslov za polaganje ispita iz prve pomoći su položen teorijski ispit i odvoženih 40 časova vožnje. Predavanja iz prve pomoći održavaju se u prostorijama Auto škole LER, u kojima se takođe polaže i ispit. Uobičajeno je da se ispit iz prve pomoći organizuje jednom mesečno.

Dodatni časovi vožnje sa vozačkom dozvolom

Za vozače koji imaju vozačku dozvolu, a nisu sigurni u svoju vožnju, nisu dugo vozili ili imaju parkiranje smatraju teškim, nudimo uslugu dodatnih časova. U okviru njih, instruktori Auto škole LER, proceniće koliko dodatnih časova je potrebno i na kojim poljima kandidat treba da se usavrši. Ukoliko želite i osećate se dovoljno sigurnim, možemo imati dodatne časove i na Vašem vozilu.